Garage Alphen aan den Rijn draagt zorg voor je voertuig

april 1, 2020 0 Door Elizabeth

Garage Alphen aan den Rijn

 

Onzekerheid en angst om bedrogen te worden: iedereen voelde dit wel eens toen ze hun auto de garage in brachten. Er zijn echter enkele aanwijzingen om je te helpen de situatie te begrijpen en een serieuze professional te kiezen.

 

Neem eerst een kijkje in de garage

Een halflege garage betekent niet noodzakelijk een slechte naam. Het kan ook aangeven dat de specialist goed georganiseerd is en zich aan de deadlines houdt. Aan de andere kant moet een schandalig vuile werkplek met plassen olie en gereedschap in elke hoek je aan het denken zetten om voor de professional te zorgen die je auto gaat controleren.

 

Naleving van de werkwijze

Niets dwingt een professional om zijn schattingen kosteloos te maken. Aan de andere kant moet de garage bij een reparatie aan een aantal wettelijke voorschriften voldoen.

– Hij kan een voertuig niet repareren of onderdelen bestellen zonder je kentekenbewijs te zien.

– Het is handig dat je een reparatieorder ondertekent waarin duidelijk wordt aangegeven welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en wat de waarschijnlijke omvang van de werkzaamheden is. Bij een conflict over de eindfactuur is dit document essentieel. De werkplaats moet je een kopie van dit document geven voordat de reparatie wordt uitgevoerd.

– Als de technicus vaststelt dat er onverwachte kosten zijn tijdens de reparatie, is het van essentieel belang om je te waarschuwen.

– Het uurtarief voor werk moet duidelijk worden vermeld.

-Niet iedereen is monteur, en sommige garagisten weten dat. Een consci├źntieuze professional moet echter tijd maken voor de klant om je punt voor punt uit te leggen welke acties moeten worden ondernomen. Als je vragen hebt en de technicus zegt dat hij geen tijd heeft om de motorkap te openen om je te laten zien wat hij gaat doen, ga dan gewoon weg.

 

Is mijn voertuig echt gerepareerd?

Sommige werkplaatsen aarzelen niet om kosten in rekening te brengen voor het vervangen van onderdelen die ze niet vervangen hebben. Vraag hem in geval van twijfel de gebruikte onderdelen te bewaren voordat je de reparatieopdracht ondertekent. Ze zijn van jou, niet van hem. Als hij niets te verwijten heeft en de onderdelen echt niet in orde zijn, zal hij met een glimlach de vervangen stukken meegeven.

 

Is mijn olieverversing goed verlopen?

Veel werkplaatsen gebruiken een “zuigpomp” voor de olieverversing, waarbij een pomp wordt ingebracht in het gat waarin de olie wordt gegoten om de gebruikte olie te extraheren zonder de aftapplug onder het voertuig los te maken. Deze oplossing is sneller en eenvoudiger te implementeren, maar onbevredigend, omdat vuil en slib dat op de bodem van de tank achterblijft, snel de nieuwe olie vervuilen. En elke technicus weet dat. Om te controleren of je olieverversing correct is uitgevoerd, moet je een krijtstreep op de aftapplug onder het voertuig tekenen voordat je je voertuig aflevert. Als je olieverversing ook het vervangen van het oliefilter omvat, doe dan hetzelfde op het filter. Wanneer je je voertuig terug krijgt, controleer dan of uw markeringen verdwenen zijn. Inderdaad, wanneer de dop echt is verwijderd, hebben de aftapsleutel, de olieaftap en de handen van de technicus het krijt gewist. Het ontbreken van markeringen op het filter geeft aan dat die is vervangen. De meeste garages in Nederland zijn erg betrouwbaar. Een goede garage in Alphen aan den Rijn is daar een perfect voorbeeld van.