Poetsmiddelen auto

april 6, 2020 0 Door Elizabeth

Poetsmiddelen auto

 

 

Als je verliefd bent op je auto, zul je deze tekst ongetwijfeld aandachtig lezen! Met de lente en mooie dagen in aantocht, is het tijd om te pronken met je glanzende auto onder de zonnestralen. Daarom heb ik opgezocht welke poetsmiddelen auto het meest geschikt zijn. 

 

De carrosserie van je auto is beter beschermd dan vroeger

De vooruitgang op het gebied van corrosiebescherming is verbluffend. De huidige auto’s hebben een garantie van 10 jaar of meer en de gebruikte verven en vernissen zijn veel resistenter dan voorheen. Wie herinnert zich de verf uit de jaren 70 en 80 niet met hun vervaagde kleuren. Maar denk niet dat je nu bent vrijgesteld van alle schoonmaakactiviteiten. Naast bescherming is poetsen een van de twee belangrijkste stappen om ervoor te zorgen dat je auto er gedurende lange tijd optimaal uitziet. Wassen vereist op het eerste gezicht speciale aandacht, vooral om schade aan het lakwerk en microkrassen door opgedroogd vuil te voorkomen Om te poetsen zijn er verschillende producten en oplossingen op de markt.

 

Handmatig poetsen

Omdat reinigen met een spuitpistool nog steeds schade aan de carrosserie kan veroorzaken, is handmatig wassen nog steeds de meest populaire manier om je auto echt te verwennen. Gelukkig is het resultaat meestal de moeite waard, en alleen met deze oplossing kun je elk onderdeel in elke hoek en elk gat reinigen. Het belangrijkste is echter om perfect op maat gemaakte producten te gebruiken en een paar regels te volgen.

 

Poetsmiddelen

 

Een product zoals afwasmiddel mag alleen worden gebruikt in buitengewone gevallen waarbij het effect van het wasmiddel nuttig kan zijn. In feite verwijderen de actieve ingrediënten alle beschermende lagen op het koetswerk en beïnvloeden ze de kleur. De spoelvloeistof verwijdert ook alle voordelen van een eerder uitgevoerde polijst- of wasbeurt. Om deze reden verdient het de voorkeur om een autoshampoo te gebruiken, een product dat gemakkelijk in elk autocentrum of supermarkt te vinden is.

Een goede shampoo is gemaakt van synthetische polymeren. De shampoo is zo geconcentreerd dat 2 capsules in een emmer water voldoende zijn. Tijdens het poetsen lossen de vetafzettingen en vuil op je auto op en worden geëmulgeerd. De shampoo bevat ook een glijmiddel, zodat het vuil eraf glijdt en het oppervlak niet krast. Weekmakers verminderen de wateraanslag en zorgen voor een streeploze afwerking. De gemiddelde prijs voor een bus van 1,5 liter is 30 euro, wat een groot aantal wasbeurten betekent tegen een lage prijs.

 

Techniek en accessoires

Vergeet de harde sponzen, behalve voor de minder kwetsbare delen zoals de onderkant van de wagen. De beste oplossing voor een poetsbeurt wordt “microvezel washandschoen” genoemd. Elke vierkante centimeter van de handschoen bestaat uit duizenden microscopische vezels en verwijdert zorgvuldig vuil op een onvergelijkbare manier. Om dit professionele accessoire te kopen, moet je ongeveer 15 euro betalen. Als je met een doek op het stoffige oppervlak drukt, dan maak je krassen. Het verdient daarom de voorkeur om voor elke wrijving voldoende warm water te sproeien om stof en vet los te maken. Om je handwas te perfectioneren, zorg je voor je voor 2 emmers van 5 liter water. (één met zeep, in de de andere spoel je de handschoen, terwijl je verdergaat).

Een andere regel: was je voertuig niet bij warm weer en in de zon! Je raakt zelf uitgeput en het resultaat is zielig. Een te hoge temperatuur beschadigt niet alleen de kleur, maar zorgt er ook voor dat de shampoo te snel droogt om te spoelen.

Vergeet niet dat je een auto van boven naar beneden wast. Dit betekent dat het beter is om met het dak te beginnen dan met de zijkanten, omdat het waswater dan zal weglopen, waardoor het vuil langer kan absorberen. Werk de velgen af met een speciale reiniger en eventueel een velgborstel. Gebruik een specifiek product voor de afwerking van de velgen, waardoor deze er als nieuw uitzien en het contrast met de rest van de wagen verbetert.

 

Om de carrosserie van de auto te spoelen, is een koudwaterstraal nog steeds de beste oplossing. Laat de zeep niet drogen, spoel het koetswerk zo vaak mogelijk uit. Idealiter werk je in kleine delen en daarna spoel je de hele auto. Laat je auto niet zomaar drogen, ook hier zijn producten beschikbaar die het resultaat aanzienlijk verbeteren …