Een kostuum op maat

april 7, 2020 0 Door Elizabeth

Kostuum op maat

 

Een kostuum op maat laten maken voor een bepaalde gelegenheid, of gewoon zomaar als onderdeel van de garderobe kan een kostbare zaak zijn. Toch blijkt dat steeds meer modezaken voor heren een voordelige service aanbieden wat betreft het op maat maken van bestaande kostuums. Wil je een geheel op maat gemeten kostuum hebben dat werkelijk als gegoten zit? Dan is het handig om (bijvoorbeeld in eerste instantie online) eens te kijken welke modezaken in jouw omgeving een maatservice aanbieden.

 

Een strak pak of een kostuum met extra ruimte?

 

Ook wat kostuums betreft zijn er uiteraard verschillende stijlen en soorten maatpakken. Zo kun je kijken nar een perfect opgemeten en op mat gemakt kostuum in de Italiaanse stijl. Bij dit type kostuum sluiten de schouders en de taille van het jasje perfect aan op de romp. Dit soort kostuums draagt wat strakker. Wil je meer ruimte om prettig te kunnen bewegen in jouw nieuwe kostuum? Dan is het handiger om niet te kiezen voor een strak Italiaans model. Jij bepaalt zelf hoe strak je de taillering van het kostuum gemaakt wilt hebben.

 

Het opmeten van een kostuum op maat

 

Dat opmeten van een kostuum op maat, hoe gaat dat in zijn werk? In principe plan je een afspraak in bij jouw favoriete kostuumzaak. Je bespreekt welke kleuren en welke stoffen je mooi vindt. Ook weeg je mee welke soort kostuums je mooi vindt en welke kostuums het best bij jouw postuur zouden passen. Hierna wordt het lichaam op zeker 25 punten gemeten. Hierbij wordt sterk gelet op de mouwlengte, op de lengte van de benen, op de omvang van de maag en de borst en op de lengte van het lichaam. Alleen zo kun je erop rekenen dat men een kostuum op maat kan maken voor je.

 

Jouw kostuum passen

 

Doorgaans kan het maatpak binnen een aantal weken geleverd worden. Houd er rekening mee dt je een kostuum voor een speciale gelegenheid ruimschoots op tijd laat inplannen. Ook is het handig om jouw maten zelf mee naar huis te nemen. Vaak kunnen de maatgegevens ook bewaard worden in het klantenbestand van de modezaak waarbij je jouw nieuwe kostuum koopt. Bij het passen zullen eventuele aanpassingen worden gedaan om het kostuum perfect te kunnen dragen. Een maatkostuum laten maken en in jouw garderobe beschikbaar hebben is altijd handig voor zakelijk gebruik, voor bijzondere gelegenheden en simpelweg om goed en correct gekleed te gaan.