Keratine behandeling Utrecht

april 7, 2020 0 Door Elizabeth

Keratine behandeling Utrecht

 

Heb je last van droog, pluizig, statisch of weerbarstig haar? Met een keratine behandeling in Utrecht verander je jouw haar in een glad en glanzend kapsel. De behandeling voed je haar op natuurlijke wijze waardoor het langdurig glad blijft. Keratine is een lichaamseigen stofje dat onder andere in je haar, huid en nagels zit en zorgt voor flexibiliteit en kracht.

 

Wat doet keratine?

 

Keratine heeft een beschermende en herstellende werking op je haar, huid en nagels. Om deze reden wordt het vaak toegevoegd aan haar- en verzorgingsproducten die gebruikt worden door professionals. Je haar bestaat voor 95% uit keratine, maar dit kan afnemen door bijvoorbeeld te föhnen, straighten en verven. Door keratine producten of een keratine behandeling vervang je de proteïne die verloren is gegaan. Hierdoor word je haar weer zacht en glad, waardoor het glanst en perfect in model valt. Een keratine behandeling is onder andere ideaal voor haar dat beschadigd is door de zon, chloor en zee. Ook als jij je kapsel hebt geverfd, gekruld of regelmatig met de stijltang in de weer gaat is een keratine behandeling geen overbodige luxe. Haar dat van nature pluizig en weerbarstig is heeft ook baat bij een keratine behandeling.

 

Haar herstellen met keratine behandeling

 

Keratine zorgt er niet voor dat je haar steiler wordt, maar zorgt ervoor dat beschadigd haar herstelt. Je houd je natuurlijke haartype, alleen is het na de behandeling veel makkelijker om je haar te stylen. Hierdoor word je haar pluisvrij, is het makkelijker handelbaar en gaat je haar glanzen. Na verloop van tijd slijt de keratine weer uit je haar doordat je het wast en styled. De behandeling duurt tussen de 1,5 en 3 uur. Dit is afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar. Tijdens een keratine behandeling wordt het haar van binnenuit gevoed en herstelt, zonder toegevoegde chemicaliën.

 

Shampoo en conditioner

 

Kies na de behandeling voor een shampoo en conditioner met micro keratine. Hierdoor blijft de behandeling langer effectief en blijft je haar optimaal verzorgd. Ook is het belangrijk dat de shampoo en conditioner die je uitzoekt afgestemd zijn op jouw haartype. Zo zijn er speciale producten voor gekleurd haar, krullen en steil haar. Voor het mooiste en langdurigste resultaat mag je jouw haar na een behandeling de eerste 24 uur tot 3 dagen niet wassen. De salon zal je hierin adviseren.