Hoe red je je relatie als het niet meer gaat in quarantaine? 

april 8, 2020 0 Door Elizabeth

Relatietherapie Ede

In quarantaine zitten tijdens de Corona-crisis is voor niemand makkelijk. Ouders moeten hun kinderen nu thuis onderwijzen en singles voelen zich af en toe eenzaam. Ook voor stellen kan het lastig zijn. Eerst had je zo lekker je eigen leventje en nu zit je de hele dag op elkaars lip. Dat kan zorgen voor de nodige conflicten. Hoe red je je relatie als het samen echt niet meer gaat in quarantaine? Onderstaande tips bieden je een helpende hand. 

 

#1 Relatietherapie 

In het heetst van de strijd is het lastig om tot een oplossing te komen. Hoogoplopende emoties zorgen voor grote conflicten waar je samen nog lastig uitkomt. Een onpartijdige derde die ook nog eens een specialist is in het bemiddelen, kan hiervoor de oplossing zijn. Relatietherapie Ede werkt ook op afstand. Het inplannen van een virtuele meeting behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Informeer dus vooral naar de beste optie voor jou. 

#2 Samen even weg  

Het is logisch dat je gek wordt tussen de vier muren. Het kan helpen om dan samen even naar buiten te gaan. Maak samen een ritje in de auto. Een ontspannen wandeling in de natuur helpt ook, mits het bos niet te druk is. Spreek desnoods af dat je allebei je telefoon thuis laat. Je wordt dan niet afgeleid door externe prikkels en dat helpt je om een goed gesprek te voeren met elkaar. 

#3 Afstand van elkaar 

Word je gek van elkaar? Stap dan even letterlijk uit de situatie. Het helpt je om in alle rust na te denken. In een situatie met veel stress en gekibbel gaat dat niet lukken. Zoek een familielid of vriend op die je ook gewoon kan bezoeken in deze tijden. Spreek desnoods af om daar even een nachtje of langer te logeren. Dit kan je heel veel lucht geven. 

#4 Praat erover 

Het kan opluchten om er als twee volwassen mensen over te praten. Spreek met elkaar af dat je niet je stem verheft. Schrijf van tevoren de vragen op die je wil stellen. Dat geeft je een goede leidraad om mee het gesprek in te gaan. Het voorkomt dat je over en weer met verwijten gaat gooien. Met rustig blijven bereik je veel meer dan met vloeken, schelden en deuren smijten. 

#5 Plan ook me-time in 

Probeer een plekje in het huis te vinden waar je je even kan terugtrekken. Lees een tijdschrift in bad, kijk alleen je favoriete serie op bed of lees een goed boek aan de keukentafel. Vermeld aan je partner dat je even niet gestoord wil worden en stel voor dat hij of zij hetzelfde doet. Hopelijk komen jullie er dan samen sterker uit.