Zoekmachine marketing nodig

april 11, 2020 0 Door Elizabeth

Heb jij een eigen bedrijf, product, dienst of service en wil je deze graag introduceren aan een groter publiek? Heb je een eigen website en wil je graag meer (nieuwe) klanten trekken? Heb je een fantastische website maar zie je dat het bezoekersaantal op een gegeven moment is gestagneerd? Dan is er werk aan de winkel!

Je kunt goede resultaten behalen, je bezoekersaantallen verdubbelen en heel veel nieuwe mensen bereiken als je één ding gaat veranderen. Wil je weten wat? We vertellen het je graag.

Zoekmachine marketing

Investeer in je zoekmachine marketing, oftewel de SEO van je website. SEO staat voor Search Engine Optimization en komt overeen met de Nederlandse term zoekmachine marketing. Zoekmachines zijn een ontzettend interessante manier om te adverteren. Er zijn een aantal zoekmachines waarbij Google veruit de grootste speler in het veld is. Met gemiddeld 6 miljard zoekopdrachten per dag steekt deze met kop en schouders boven de andere zoekmachines uit. 6 miljard zoekopdrachten per dag zijn ongeveer 64.000 zoekopdrachten per minuut en juist deze mensen moet je targetten met je zoekmachine marketing.

Je kunt deze mensen en nieuwe mensen bereiken als je ervoor zorgt dat je website volledig zoekmachine proof is. Dit bereik je door ervoor te zorgen dat alle content op je website, de inhoud, relevant is. Hoe relevanter de inhoud is, hoe groter je zichtbaarheid en vindbaarheid op Google. Wil je de zichtbaarheid in de zoekmachines verbeteren voer dan als eerste stap een zoekterm analyse uit. Het is belangrijk om te weten waar mensen op zoeken en hoe ze op jouw website terecht komen. Je kunt ook altijd een concurrentieanalyse uitvoeren als je weet dat er een ander bedrijf in dezelfde of soortelijke branche net wat meer bezoekers krijgt. Kijk welke woorden zij gebruiken en probeer deze ook in jouw content te verwerken.

SEO blijft voor veel mensen een lastig iets. Er gaat zoveel achter schuil dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er online heel veel online marketingbureaus waar je een beroep op kunt doen. Ga samen met een SEO-expert aan de slag en verbeter de content op je website zodat ook jij straks beter zichtbaar wordt in de zoekmachines. Wil je dit graag zelf leren? Er zijn ook heel veel onlinecursussen die je kunt volgen om zelf een SEO-expert te worden. Onderschat zoekmachine marketing niet, geloof ons, als je het eenmaal onder de knie hebt zal je zien dat je meer bezoekers zal krijgen. Deze bezoekers moet je zelf nog even converteren in kopers, maar dat zal je vast en zeker lukken!