Heftruck kopen

april 23, 2020 0 Door Elizabeth

Heftruck kopen

 

Wil jij een heftruck kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is namelijk een grote investering om een nieuwe heftruck aan te schaffen. Om deze reden kun je ook kiezen voor een tweedehands heftruck. De betrouwbaarheid en kwaliteit van de heftruck staat altijd voorop. De eerste stap van de aanschaf is de veiligheid van de truck. Deze moet aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen.

 

Nieuwe heftruck kopen

 

Het eerste om op te letten is de CE-markering. Iedere heftruck in Nederland moet hiervan voorzien zijn. Deze marketing toont aan dat de heftruck voldoet aan Europese regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. De CE-markering bevestigt in dit geval dat de machine alle nodige beveiligingen en waarschuwingen heeft. Voordat je een heftruck gaat kopen kijk je eerst naar het soort werk en de inzet. Hoeveel uren ga je de heftruck per dag gebruiken, welke hefcapaciteit heb je nodig, gebruik je deze binnen of buiten, welke banden zijn het best? Op basis hiervan selecteer je een heftruck die aan al je eisen voldoet. Je moet het gewicht van de last weten om de juiste hefcapaciteit te vinden. Het kan gevaarlijke situaties opleveren als je hier niet op let.

 

Tweedehands heftruck kopen

 

Als je de aanschafkosten laag wilt houden valt het aan te raden om de kiezen voor een gebruikte heftruck. Deze gaat vaak langer mee dan één leven en vaak kun je kiezen uit verschillende modellen. Net als bij de aanschaf van een nieuwe heftruck moet je letten op de certificeringen en het beoogde doel. Daarnaast wil je inzage krijgen in de onderhoudsgeschiedenis van de motoren om een beter inzicht te krijgen in de staat van het tweedehands apparaat. Een betrouwbaar keurmerk is VA-keur en BMWT. Deze keuringen mogen alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde en geautoriseerde bedrijven. Er gelden strenge eisen aan de keurende bedrijven en de tot keurmeester opgeleide monteurs.

 

Zijn je medewerkers goed opgeleid?

 

Niet alleen de heftruck zelf heeft invloed op de veiligheid op de werkvloer maar ook jouw medewerkers. Door je medewerkers een goede heftruckopleiding te laten volgen verhoogt het vakmanschap en neemt de kans op schade en ongelukken af. Kijk bij aanschaf van de heftruck niet alleen naar het apparaat zelf maar ook de organisatie achter de schermen. Een heftruck heeft immers regelmatig deskundig onderhoud en keuringen nodig om goed te kunnen blijven functioneren.